14.04.2016 19:00

Coffee cupping - degustace kávy

 

Na čtvrtek 14. dubna jsme připravili dlouho očekávanou degustaci kávy - Coffee cupping

 

Alternativní metodou french press Vám připravíme 6 vzorků světle pražené kávy.

Káva bude namletá těsně před její přípravou.

Ke kávě připravíme dezert čokoládový brownies.

Na závěr vyzkoušíme snoubení kvalitní kávy s premiovým karibským rumem .

Cena degustace je 150 Kč.

Kapacita pouze 20 míst !!!

Získáte tak přehled o chutích a vůních nejlahodnějších káv ze všech koutů světa.

 Etiopie Ayehu Gr.3 natural

Metoda zpracování- Suchá
Nadmořská výška: 1600-1800 m nad mořem
Roční srážky: 1250 mm
Teplota: 13 - 29°C
Půda: červená, úrodná
Roční produkce: 92 tun
Na alternativách má tato káva pěkné krémové tělo a velmi příjemnou aciditu.
Sladkost zralé jahody s nádechem citronu a pomerančové kůry.V dochuti čaj Asam.
 
Brasil Cerrado Doce Diamantina
Země původu: Brazílie
Oblast : Cerrado
Způsob zpracování: Suchý. Zrna se suší na tzv. slunečních terasách
Chuť: bílá čokoláda a karamel, jemné citrusové aroma
Chuť:Sladké citrusové plody, květy, čaj, čokoláda
 
 Kenya Muranga Gitura
Země původu: Kenya
Oblast: Murang´a
Odrůda: SL28, K7
Nadm. výška: 1400 - 1600m
Metoda zracování: Plně promytá s fermentací, sušení na afrických postelích
Chuť: Lesní ovoce, vanilka,čokoláda, karamel
 
 Nicaragua Los Milagros
Země: Nicaragua
Oblast : Cerro el Diablo
Region: Jinotega
Farma: Los Malagros
Farmář: Leonel Ochoa Monje
Rozloha: 43 hektarů
Nadmořská výška: 1115 - 1400 m.n.m.
Odrůda: Catuai
Metoda zpracování: mokrá s následnou fermentací
Chuť: jasná sladkost, karamel, skořice a zralé ovoce
 
Rwanda Nyungwe
Země původu: Rwanda
Oblast: Nayamasheke
Odrůda: Red bourbon
Nadm. výška 1750 - 2000m
Metoda zpracování: Mokrá
Chuť: Rybíz, červené jablko, meloun, kakao
 
+
Bonusová káva
 
Káva bude čestvě upražena v pražírně COFFESPOT

—————

Zpět


Kontakt

Karel Souček

777 934 658